Onweer

weerstation grou wasp2


stormvue ngx

(Actueel) - Overzichtskaart waarop de door weerstation Grou ontvangen onweersactiviteiten worden getoond met behulp van een Boltek ontweerontvanger en de Nexstorm onweersprogrammatuur.

Mogelijkheden:
- Tijdsverloop van de laatste 60 minuten.
- 'Warmtekaart' van onweersbuien.
- Keuze uit het tonen van ontladingen, onweersbuien, warmtekaart.
- In- en uizoomen en vastzetten zoomniveau.
- Maandrapport dat dagelijks aangepast word.


stormvue ngx

De actuele onweersactiviteiten van weerstation Grou worden live getoond met behulp van Stormvue ngx. Op diverse manieren kan in het scherm de getoonde informatie worden aangepast:

- Het tonen van de activiteiten in het afgelopen uur.
- Het tonen van rapporten, alarm en status.
- In- en uitzoomen van de kaart.

Wasp2 - Wide Area Storm Probe verzamelt en analyseert live onweersactiviteiten opgevangen door individuele weerstations, waaronder weerstation Grou. Vervolgens worden deze na analyse ter beschikking gesteld. Het resultaat is te zien op de kaart Wasp2.
Er worden minder resultaten getoond dan bij actueel en 'stormvue ngx' omdat alleen activiteiten die door meerdere stations worden gedetecteerd verwerkt worden.

weerstation grou strikestar

Ook StrikeStar is een netwerk die de onweersactiviteiten van individuele weerstations ontvangt, waaronder weerstation Grou. Deze worden verwerkt en beschikbaar gesteld op de kaart Strikestar. Op deze kaart staat tevens een overzicht van de weerstations die meedoen aan dit project, ontwikkeld door de ontwikkelaar van het programma 'Nexstorm'.